• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mirallas over WK: "Mijn plek is op de flank"

  Kevin Mirallas schept duidelijkheid over zijn rol in Brazilië.

  Kevin Mirallas revalideert in Antwerpen van een liesblessure en had tijd voor een interview met de RTBF. Hij praat onder meer over zijn rol op het WK en over een eventuele selectie van Adnan Januzaj. "Hij focust zich beter op Euro 2016", klinkt het bij de Everton-speler.

  "Eerst en vooral ben ik opgelucht dat ik zeker maar 3 à 4 weken out zal zijn", zegt Mirallas. Even werd gevreesd dat hij net als aanvaller Christian Benteke er op het WK niet bij zou zijn, maar Mirallas zal normaal gezien dus mee op het vliegtuig naar Brazilië stappen.

  Volgens verschillende analisten zou Mirallas wel eens een opvallende rol kunnen krijgen op het WK. Zij zien in de Everton-speler de oplossing voor het verstek van Benteke. Maar Mirallas heeft geen zin in een rol als back-up van Romelu Lukaku.

  "Ik kan wel als (diepe) spits spelen, maar mijn plaats is op de flank. Ik wil wel eens depanneren, maar Lukaku is er de logische nummer 1. Nee, ik voel me eigenlijk geen spits meer."

  Hoe dan ook, diezelfde analistentheorie stelt dat als Mirallas de blessure van Benteke opvangt, er bij de Rode Duivels een plek vrijkomt voor Adnan Januzaj. "Ik ben blij dat Adnan beslist heeft en dat hij voor België gekozen heeft", klinkt het bij Mirallas.

  "Maar misschien verdient hij het WK-ticket nog niet. Hij kent de groep nog niet en er is veel concurrentie op zijn plek. Hij moet nog meer spelen bij United en focust beter op Euro 2016."

  "Als Wilmots geen andere spits wil meenemen, kan dat. Want Hazard kan als een valse nummer 9 (zoals Barcelona speelt) fungeren. Komt er toch een spits bij, dan heeft Vossen meer kans dan Batshuayi.

  "Vossen heeft een streepje voor. Hij ligt goed in de groep, heeft een goeie mentaliteit en kan als een listige vos over het veld zwerven."