• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Opa" Phelps: "Ik amuseer me te pletter"

  Phelps: "Ik kijk uit naar het avontuur, wat het ook oplevert."

  De Grote Prijs van Mesa (Arizona) krijgt er donderdag een absolute publiekstrekker bij. Niemand minder dan zwemlegende Michael Phelps (28) zal er zijn comeback maken na een afwezigheid van 20 maanden. Phelps sprak ook voor het eerst over zijn terugkeer. "Ik weet niet of ik er op de Spelen bij zal zijn, maar ik voel me gelukkig."

  Tien dagen geleden maakte Michael Phelps bekend dat zijn afscheid na de Spelen van Londen dan toch niet definitief blijkt. Vandaag duikt de grootste olympiër aller tijden in Arizona weer het bad in.

  "Ik begon het zwemmen te missen. Zo simpel is het", gaf Phelps meer uitleg over zijn comeback. "Ik doe het voor mezelf. Niemand heeft me gedwongen."

  "Ik amuseer me heel hard. Ik ben erg gelukkig, ook al omdat ik met een zeer getalenteerde groep train. Al ben ik wel een beetje de nestor van het gezelschap", vertelt de 28-jarige Phelps.

  En dan nu serieus. Met welke ambitie haalt Phelps zijn badmuts weer uit de kast? Mikt hij echt op de Spelen van Rio in 2016? "Ik weet niet of ik er in Rio bij zal zijn. Ik kijk gewoon uit naar dit avontuur, wat het ook zal opleveren."

  In elk geval heeft Phelps de voorbije maanden niet stilgezeten. "Na mijn afscheid woog ik 102 kilogram, terwijl mijn competitiegewicht in Londen 84 kilogram was. Nu geeft de weegschaal 87 aan. Ik ben dus snel gewicht verloren."

  Donderdagavond zwemt Phelps in Arizona de 100 meter vlinderslag, vrijdag de 50 meter vrije slag. "Ik heb een tijd in gedachten, maar ik zal die nu niet vertellen. Ik wil gewoon zwemmen en weer het competitiegevoel krijgen. Daar heb ik tijdens mijn carrière altijd het meest van gehouden."