• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Briels: "Succesvolste seizoen voor mij en club"

  In de European Hockey League strandden Dragons en RC Brussel in de halve finales. Dragons botste op de Nederlandse kampioen Oranje Zwart met de Belgen Elliot Van Strydonck en Thomas Briels. "Ik heb een dubbel gevoel", geeft aanvaller Briels toe.

  "Ik ben blij dat we gewonnen hebben, maar ik had dat liever niet tegen Dragons gedaan", zegt Thomas Briels. "Ik heb er 15 jaar gespeeld en heb er nog veel vrienden. Ik heb een beetje met pijn in het hart gewonnen. Het is een dubbel gevoel."

  "Het is een lekker gevoel om in de finale te staan. We hebben tegen Dragons als team heel sterk gespeeld. We hebben weinig weggegeven en de wedstrijd gecontroleerd."

  Maandag kan Oranje Zwart na de titel in Nederland ook de EHL winnen. "De dubbel was onze ambitie. Het is het meest succesvolle seizoen voor mij en voor de club. Dit hebben we nog nooit meegemaakt."

  Tegenstander in de finale is Harvestehuder uit Duitsland. "Ik weet niet veel over die ploeg, behalve dat ze met Tobias Hauke een echte wereldtopper in huis hebben. Ik zal vanavond nog wel meer informatie krijgen."