• home
 • video
 • pas verschenen

  Mehdi Carcela moet maar één wedstrijd brommen

  Carcela verdedigde zich eerder deze week voor de Geschillencommissie.

  Mehdi Carcela wordt maar één wedstrijd geschorst voor zijn rode kaart in de topper tegen Anderlecht. De Geschillencommissie hakte vanmiddag de knoop door. Carcela mist zo enkel de wedstrijd tegen Racing Genk.

  Vorige zondag ging Standard-speler Mehdi Carcela in de topper tegen Anderlecht met gestrekt been op het been van Anthony Vanden Borre staan. Het bondsparket vroeg maandag een schorsing van drie wedstrijden voor Carcela, maar de Geschillencommissie hield het een dag later uiteindelijk bij twee duels.

  Standard wou zich evenwel niet neerleggen bij die sanctie en tekende beroep aan. Dat deed ook het bondsparket, dat de zwaardere sanctie van drie speeldagen wou behouden.

  Carcela kreeg vrijdag zijn definitieve schorsing te horen. De middenvelder wordt twee speeldagen geschorst, waarvan een wedstrijd met uitstel. Carcela moet dus volgende week zondag de match bij Racing Genk in de tribunes volgen.

  "Op de beelden is duidelijk te zien dat Carcela zich inhoudt bij zijn gevaarlijke actie. De tegenstander was niet geblesseerd en kon meteen voortspelen", luidt het.

  Vanavond gaat leider Standard op bezoek bij Zulte Waregem. Omdat de straf van Carcela pas zaterdag ingaat, kan de Standard-middenvelder vanavond gewoon in actie komen.