• home
 • video
 • pas verschenen

  Wiggins rijdt zondag de Ronde van Vlaanderen

  Opvallende naam zondag wordt ex-Tour-winnaar Bradley Wiggins

  Team Sky heeft zijn team voor de Ronde van Vlaanderen bekendgemaakt: opvallende naam is die van ex-Tour-winnaar Bradley Wiggins. De Brit was eerst aangekondigd in Dwars Door Vlaanderen, maar daar startte hij uiteindelijk niet. Wiggins bereidt zich voor op de Tour, waar dit jaar een kasseienrit tot het menu behoort.

  Door het uitvallen van Ian Stannard in Gent-Wevelgem was er een plaatsje vrijgekomen in het klassieke team van Sky. Wiggins vult dat op, het is de eerste keer sinds 2005 dat hij nog eens de Ronde rijdt.

  De kopmannen met dienst zijn Edvald Boasson Hagen en Geraint Thomas. Die stonden respectievelijk op het podium in de Omloop en de E3. Naast Wiggins krijgen zij ook de ervaren Bernhard Eisel, Christian Knees en Gabriel Rasch aan hun zijde. Salvatore Puccio en Luke Rowe maken de selectie compleet.

  In de Scheldeprijs, die op 9 april tussen de Ronde en Parijs-Roubaix gereden wordt, zal Wiggins ook aan de start verschijnen.