• home
 • video
 • pas verschenen

  Ogunjimi schakelt advocaat in voor contract met Mallorca

  "Er zijn leugens over mij verspreid."

  Marvin Ogunjimi kan bij een Noorse ploeg terecht, maar zijn Spaanse eigenaar Mallorca spartelt tegen. "Vanaf juli wil ik wel spelen voor Strømsgodset. De Noren zien me als een echte versterking", zegt de aanvaller.

  Na zijn vertrek bij OH Leuven eind januari was Ogunjimi vruchteloos op proef bij de Amerikaanse club New England Revolution. Zijn passage bij Strømsgodset bevalt hem beter. De club wil hem inlijven, maar eigenaar Mallorca spartelt flink tegen.

  "Ik heb mensen in vertrouwen genomen om mijn contract bij Mallorca te laten ontbinden, maar achter mijn rug blijken ze daar geld voor gevraagd te hebben. Terwijl ik geen geld vraag, ik wil alleen weg", zegt Ogunjimi in Gazet van Antwerpen.

  Ogunjimi heeft een advocaat op de zaak gezet. "Het is heel vervelend. Ik sta te popelen om te vlammen bij de Noorse club, maar ik mag pas spelen vanaf juli."

  "Gelukkig wil Strømsgodset me absoluut hier houden. Vorige week viel ik in in een oefenduel en zorgde ik voor twee goals en een assist. Ze zien me als een echte versterking en ik kan me hier intussen klaarstomen voor een nieuwe start."

  "Strømsgodset is kampioen geworden en speelt voorronde in de Champions League. Er wordt leuk, aanvallend voetbal gespeeld. In enkele dagen heb ik het plezier in het voetbal teruggevonden."

  "Rustig op mijn eentje, ver weg van België"

  De carrière van Ogunjimi is sinds zijn vertrek bij Racing Genk in 2011 op een zijspoor beland. "In Noorwegen wil ik opnieuw beginnen. Rustig op mijn eentje en ver weg van België. Ver weg van al die mensen die nooit gevoetbald hebben, maar het toch beter wisten dan ikzelf. Daar had ik echt genoeg van. Zo werd gezegd dat ik de rotte appel was bij OHL. Allemaal leugens, verspreid door mensen die iets tegen me hadden. Die roddels hebben me veel schade berokkend."

  "Er zijn momenten geweest dat ik genoeg had van voetbal. Eén goal in drie jaar: dat weegt op een spits. Voor een deel is dat mijn eigen schuld. Eén verkeerde transfer, naar Mallorca, heeft mijn carrière bijna kapotgemaakt. In Noorwegen hoop ik stabiliteit te vinden. Ik heb de Belgische bladzijde omgeslagen."