• home
 • video
 • pas verschenen

  Lodeweges vervangt volgend seizoen Van Basten

  Dwight Lodeweges (archief) ruilt Cambuur in voor Heerenveen.

  Heerenveen heeft een coach voor volgend seizoen gevonden. Dwight Lodeweges zal Marco van Basten opvolgen, die na twee jaar andere lucht wil opsnuiven. Lodeweges is een 57-jarige Nederlander die in Canada geboren is. Hij traint momenteel de Nederlandse eersteklasser Cambuur.

  Begin dit jaar kondigde Van Basten aan dat hij het bij Heerenveen, waar Brian Vandenbussche reservedoelman is, voor bekeken houdt. De ex-topspits en ex-coach van Oranje heeft nog geen nieuwe job bekendgemaakt.

  Lodeweges komt in zijn plaats bij de huidige nummer zes in de Eredivisie. Cambuur is elfde. Lodeweges was tien jaar geleden al een seizoen T2 bij Heerenveen. Ook bij PSV was hij in het vorige decennium assistent. Voor Cambuur werkte Lodeweges in Canada en Japan.