• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Eric Gerets pakt de landstitel in Qatar

  Gerets in 2012 bij zijn voorstelling als coach in Qatar.

  In Qatar is Eric Gerets kampioen geworden met Lekhwiya. Qatar is zo het vijfde land waarin onze 59-jarige landgenoot de landstitel pakt als trainer. Hij deed dat eerder in België, Nederland, Turkije en Saoedi-Arabië.

  In het Canvas-programma Karakters liet Eric Gerets enkele maanden geleden nog vallen dat hij voor het einde van zijn carrière graag in vijf landen kampioen zou spelen (zie "Lees ook"). Die droom heeft hij vrijdag gerealiseerd.

  Zijn team Lekhwiya Sports Club won met 2-1 van Umm Salal en kroonde zich zo tot kampioen van Qatar. Eerste achtervolger El Jaish volgt al op negen punten, een onoverbrugbare achterstand met nog twee speeldagen voor de boeg.

  Voor Lekhwiya is het pas de derde landstitel in de clubgeschiedenis. Vorig jaar in mei won Gerets met Lekhwiya nog de Qatar Crowne Prince Cup, een toernooi tussen de eerste vier teams in de competitie.

  Gerets is sinds 2012 aan de slag bij Lekhwiya. Eerder werd de succesvolle coach al kampioen in België (met Lierse en Club Brugge), Nederland (PSV), Turkije (Galatasaray) en Saoedi-Arabië (Al-Hilal).

  Landstitels van coach Eric Gerets

  • België: Lierse (1997) en Club Brugge (1998)
  • Nederland: PSV (2000 en 2001)
  • Turkije: Galatasaray (2006)
  • Saoedi-Arabië: Al-Hilal (2010)
  • Qatar: Lekhwiya (2014)