• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Welke supporters worden het warmst van de play-offs?

  De supporters van Standard kochten massaal abonnementen voor POI.

  De play-offs beginnen en de clubs hopen natuurlijk dat de supporters weer massaal aanwezig zijn, vooral in de thuismatchen. Sporza stak zijn licht op bij de eersteklassers en vroeg hoe het zit met de ticket- en abonnementenverkoop.

  Op Racing Genk en AA Gent na tekent zich een duidelijke scheiding af tussen de clubs uit Play-off I en de andere clubs. In Play-off I wordt de teller weer op nul gezet en moet iedereen, ook de vaste abonnees, mini-abonnementen kopen (of losse tickets).

  Alleen bij Racing Genk zijn de wedstrijden van de play-offs inbegrepen in het vaste abonnement. "Dat waren er 19.750 en er zijn nog zo'n 120 nieuwe abonnees bijgekomen", klinkt het.

  "We hadden niet verwacht dat er nog veel verkocht zouden worden, want heel veel kon er sowieso niet meer bij. Vorig jaar hadden we 16.500 vaste abonnees en kwamen er 1.000 mini-abonnementen bij."

  Standard is koploper in absolute cijfers: 25.000, het maximum. Bij Club Brugge (foto) loopt de verkoop traditioneel ook vlot, Anderlecht doet het met voorlopig 16.000 iets minder goed dan vorig seizoen.

  "We draaien ook een minder seizoen, zo simpel is het. Maar er is nog anderhalve week tot onze eerste thuismatch. Een goed resultaat bij Standard kan alles in een stroomversnelling brengen."

  Succes bij Zulte Waregem en Lokeren

  Zulte Waregem en Lokeren verkochten al ongeveer 4.000 mini-abonnementen en doen het daarmee allebei beter dan vorig jaar in dezelfde periode. Beide clubs beginnen bovendien met een uitwedstrijd en hebben dus, net als Anderlecht, nog anderhalve week om dat getal nog op te drijven.

  Vaste abonnees welkom in Play-off II en Play-off III

  In Play-off II vraagt alleen AA Gent (foto) aan zijn abonnees om mini-abonnementen te kopen. "Voor de vips, dat zijn er 1.500, zijn de wedstrijden van de play-offs inbegrepen in hun abonnement en de kinderen die al een abonnement hadden, mogen gratis binnen."

  Bij alle andere clubs van Play-off II en Play-off III zijn de wedstrijden inbegrepen in de vaste abonnementen. Kortrijk, Oostende en Charleroi bieden ook mini-abonnementen aan, Cercle, Lierse, KV Mechelen, Waasland-Beveren, OH Leuven en Bergen werken alleen met losse tickets.

  Alle clubs hebben acties lopen om meer supporters naar de stadions te lokken. Dat gaat van vrouwen en kinderen die een wedstrijd gratis mogen bijwonen, over grote kortingen voor kinderen, studenten, senioren, tot heel scherpe prijzen voor alle supporters.