• home
 • video
 • pas verschenen

  Thomas De Gendt: "Solo, omdat ik het zo koud had"

  Thomas De Gendt heeft zich laten zien in Catalonië.

  Thomas De Gendt heeft een hele dag in de aanval gereden in de koninginnenrit in de Ronde van Catalonië. "Op de slotklim kwam ik het mannetje met de hamer tegen", vertelt de renner van Omega Pharma-Quick Step.

  De koninginnenrit in Catalonië schotelde een klim van tweede categorie, drie van eerste categorie en een slotklim buiten categorie voor in de Pyreneeën. Het schrikte Thomas De Gendt niet af. Hij was de sterkste van een kopgroep van vier, maar bezweek op 9 kilometer van de finish.

  "Op het einde was het niet mijn bedoeling om solo te gaan, maar ik moest wel. Zo koud dat ik het had", tweet De Gendt. "En op de slotklim was de kleine man met de hamer ook weer aanwezig." De Gendt finishte als 64e, op bijna een kwartier van dagwinnaar Tejay van Garderen.