• home
 • video
 • pas verschenen

  Maes: "Contract Vanaken openbreken"

  Maes is blij met Vanaken in zijn kern.

  Lokeren-coach Peter Maes en zijn speler Hans Vanaken waren op bezoek in Extra Time. De toekomst van beiden is een heet hangijzer. En allebei gaan ze ervan uit dat ze volgend seizoen nog op Daknam zullen zijn.

  Extra Time had maandag de Beker van België op bezoek. Hans Vanaken en Peter Maes hadden hem uit Lokeren meegebracht. Vanaken oogstte dit seizoen al veel lof en ook zijn prestatie in de bekerfinale konden de analisten wel pruimen.

  Niemand zou dus verbaasd zijn als hij een stapje hogerop zou zetten. "Maar ik heb nog niet met andere clubs gepraat", zegt Vanaken. "Ik zal een van de komende dagen eens samenzitten met mijn manager en mijn vader", zegt het goudhaantje.

  "Of ik opslag zal vragen bij Lokeren? Dat is mijn taak niet, maar als ze vinden dat ik dat verdien, dan mag dat natuurlijk."

  "We willen zijn contract openbreken", verklapt Maes. "We zijn er mee bezig. Of ik hem zou meenemen naar een nieuwe ploeg? Welke coach zou hem niet in zijn team willen. En ik herhaal graag dat ik zelf nog een contract heb bij Lokeren. Ik heb niet hetzelfde gevoel als toen ik KV Mechelen verliet, omdat er toch nog altijd mogelijkheden liggen in deze club."

  Naar het WK?

  De Rode Duivels zijn een droom voor Hans Vanaken. "Ik hoop op een selectie voor Brazilië, maar denk niet dat ik zal geselecteerd worden", zegt de 21-jarige middenvelder.

  "Volgens mij is het nog te vroeg voor Hans", zegt Peter Maes. "Maar het zou wel interessant kunnen zijn als Wilmots wat jonge spelers wil meenemen om hen van een WK te laten proeven."