• home
 • video
 • pas verschenen

  Zwarte Duivels degraderen na zegeloze campagne

  De Zwarte Duivels (archief) hielden gelijke tred met Rusland tot aan de rust.

  De Belgische rugbymannen hebben ook hun laatste partij verloren in de WK-voorronde en eindigen zo laatste in hun groep. Daardoor degradeert België naar divisie 1B, waaruit het twee jaar geleden promoveerde.

  Tegen Rusland hielden de Zwarte Duivels gelijke tred tot aan de rust (10-10). Maar daarna kwamen de Russen volledig op toerental. Onze landgenoten gingen uiteindelijk nog de boot in met 20-34, waardoor België volgend jaar opnieuw moet postvatten in divisie 1B.

  De voorbije twee seizoenen speelden de Belgen in de divisie 1A. Van hun tien matchen verloren de Belgen er negen, één keer speelden ze gelijk (21-21 tegen Spanje).