• home
 • video
 • pas verschenen

  RC Genk grijpt het laatste Play-off I-ticket

  Cissé kopt de 2-2 binnen tegen Kortrijk.

  Racing Genk heeft zich als laatste team geplaatst voor Play-off I. Concurrent AA Gent verloor thuis van Zulte Waregem, terwijl Genk zelf gelijkspeelde in Kortrijk. Na de eerste helft zag het er nochtans bijzonder benard uit voor Genk.

  De opdracht voor Genk was eenvoudig: het niet slechter doen op Kortrijk dan Gent thuis tegen Zulte Waregem. Maar op het veld bleek dat al snel heel wat moeilijker te worden.

  Na een grote kans voor Genk blunderde Van Hout op een schot van Pavlovic en moest Genk al na negen minuten achtervolgen. Het werd nog erger door een penaltygoal van De Smet en een blessure van aanvoerder Jelle Vossen.

  In Gent hoorden ze het graag gebeuren, want daar stond het na de eerste helft nog 0-0 tegen Zulte Waregem en dus was Gent op dat moment virtueel zeker van Play-off I.

  Maar Genk krabbelde overeind met een penaltygoal van Gorius en een doelpunt van Cissé, die nog maar net op het veld stond. Het dubbeltje helde weer over naar Genkse kant en viel helemaal toen Zulte Waregem in de slotfase scoorde op Gent.