• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondsparket laat opzettelijke gele kaarten ongemoeid

  Ezekiel viert de 2-0 met blote bast en krijgt geel.

  Standard-aanvaller Imoh Ezekiel wordt niet vervolgd voor zijn "opzettelijke" gele kaart tegen KV Mechelen. Het was zijn vijfde gele kaart, waardoor hij de laatste speeldag van de reguliere competitie geschorst is en met een schone lei aan de play-offs kan beginnen.

  Ezekiel legde zaterdag tegen KV Mechelen de 2-0-eindstand vast en trok bij zijn viering zijn truitje uit. Hij kreeg er, volledig volgens het reglement, geel voor. Het was zijn vijfde gele kaart van het seizoen, wat hem automatisch op een schorsingsdag komt te staan.

  Handig voor Ezekiel en Standard is wel dat hij nu met een schone lei aan de play-offs kan beginnen. Daardoor was er de laatste dagen wat commotie ontstaan rond de gele kaart.

  Het Bondsparket besprak uitgebreid de mogelijkheid om zulke "gele kaarten met opzet" te bestraffen, maar besliste om het niet te doen. "Dat zou niet met het bondsreglement stroken", klinkt het.

  "Het Bondsparket wenst geen eigen interpretatie aan het reglement te geven en onthoudt zich met betrekking tot dit thema van elke verdere commentaar."

  Ook Kaya heeft propere lei op komst

  Lokeren-speler Onur Kaya zit overigens in hetzelfde schuitje als Ezekiel: hij pakte in de slotfase tegen Waasland-Beveren zijn vijfde gele kaart wegens spelbederf. Ook hij mist dus de laatste match in de reguliere competitie en kan in de play-offs weer meedoen.

  Opzettelijke gele kaarten zijn geen nieuw fenomeen. Zo wachtte Jelle Van Damme in 2010 zo lang met uittrappen tot hij geel kreeg. Ook Stijn Stijnen flikte dat. Hij gaf trouwens toe dat het met opzet was en kreeg daarom een boete van 500 euro.