• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Keirsbulck grijpt net naast dubbelslag in Driedaagse

  Van Keirsbulck is de sterkste in de slotetappe.

  Guillaume Van Keirsbulck (OP-QS) heeft de slotetappe in de Driedaagse van West-Vlaanderen gewonnen. Onze landgenoot strandde uiteindelijk op een zucht van de eindwinst, die proloogwinnaar Joeäär (Cofidis) meeneemt naar Estland.

  De slotetappe tussen Nieuwpoort en Ichtegem mondt traditioneel uit in een massasprint, maar vijf renners probeerden dat scenario al vroeg te ontlopen.

  De kopgroep, waarin Jelle Wallays en Boris Vallée de Belgische eer hoog hielden, vergaarde een maximale voorsprong van 4'20". Maar na een passage door het Heuvelland had het peloton daar al een flink stuk van afgepitst.

  In de lokale rondes in en rond Ichtegem beproefden vijftien andere lieden hun geluk. Omega Pharma-Quick Step had aanvankelijk twee pionnetjes voorin geposteerd, maar de beste geplaatste, Van Keirsbulck, maakte solo de oversteek.

  De sterke West-Vlaming voelde zich in zijn sas in eigen provincie en probeerde op vijf kilometer van de finish een gooi te doen naar de dubbelslag. Van Keirsbulck rondde zijn knappe solo af, maar kwam enkele seconden te kort om Joeäär (foto) van zijn leiderstroon te duwen.

  Na afloop was de jonge snaak van OP-QS vooral opgelucht dat hij zijn eerste bloemen van het seizoen te pakken heeft. "Die laatste kilometers waren echt moordend", vertelde Van Keirsbulck. "Ik viel stil en zag het aanstormende peloton met rasse schreden naderen. Maar gelukkig hield ik nog stand."

   

  Uitslag rit 2

  1. Guillaume Van Keirsbulck - 186 km in 4u21'15"
  2. Danilo Napolitano (Ita) - allen op 1"
  3. Danny van Poppel (Ned)
  4. Silvan Dillier (Zwi)
  5. Jevgeni Goetarovitsj (WRu)
  6. Kenny Dehaes
  7. Wesley Kreder
  8. Scott Thwaites (GBr)
  9. Luka Mezgec (Slo)
  10. Julien Vermote

  Eindstand

  1. Gert Joeäär (Est) - 8u43'24"
  2. Guillaume Van Keirsbulck - op 3"
  3. Johan Le Bon (Fra) - 5"
  4. Stijn Devolder - 11"
  5. Jan Ghyselinck - 13"
  6. Silvan Dillier (Zwi) - z.t.
  7. Danny van Poppel (Ned) - 15"
  8. Jesse Sergent (NZe) - z.t.
  9. Kristof Vandewalle - 16"
  10. Jan Barta (Tsj) - 17"