• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard loopt uit, OHL leeft nog

  Standard wint thuis van KV Mechelen.

  Standard is duidelijk de winnaar van vanavond. Het klopte KV Mechelen en alle achtervolgers lieten punten liggen. Zulte Waregem-Club was een draw en Anderlecht ging onderuit bij OH Leuven. Daarmee leeft OHL nog. In de strijd om het laatste PO I-ticket wonnen Genk en Gent allebei.

  Standard heeft na twee nederlagen weer met de zege aangeknoopt tegen KV Mechelen, waar De Witte in een minuut de gelijkmaker vanaf de stip miste en rood kreeg. Standard won nog met 2-0 en zag al zijn achtervolgers punten verliezen. Het start ook in de play-offs vanuit poleposition.

  Voor Club Brugge, de eerste achtervolger op Standard, kwam bij Zulte Waregem een einde aan een zegereeks. Veel scheelde het niet, want de gelijkmaker van Leye viel pas in de slotfase.

  Anderlecht heeft zijn fans en die van Waasland-Beveren teleurgesteld. De kampioen ging met 1-0 onderuit bij OH Leuven, dat zo nog een kans blijft maken om ten koste van Waasland-Beveren PO III te ontlopen.

  Racing Genk heeft zijn thuisfans nog eens een zege geschonken. Tegen Bergen werd het 3-1 in een match met 3 penalty's en 3 rode kaarten. Genk houdt zo de zesde plaats vast.

  AA Gent houdt wel de druk op Genk in de strijd om het laatste PO I-ticket, want het won ruim bij Cercle Brugge. Met een hattrick van Habibou werd het 1-4.

  Waasland-Beveren hield Lokeren op 0-0, maar is door de zege van OHL nog niet zeker van het behoud. Ook in KV Oostende-KV Kortrijk werd de brilscore niet van het bord geveegd.

  Charleroi, tot slot, heeft zich wel verzekerd van een langer verblijf in eerste. Het hield een punt thuis tegen Lierse.