• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme: "Voorbereiding was niet optimaal"

  Preud'homme: "Zo moeilijk als tegen Standard."

  Zulte Waregem-Club Brugge is de interessantste affiche van de voorlaatste speeldag. "Een moeilijke verplaatsing bij een ploeg met een sterke thuisreputatie", is Club-coach Preud'homme voorzichtig.

  Zaterdag worden alle matchen om 20u afgetrapt, maar het duel tussen de tweede (Club) op bezoek bij de vierde (Zulte Waregem) springt eruit.

  Club heeft de goeie vorm beet en zette vorige week leider Standard weg. De lastigheid van de trip naar Zulte Waregem is volgens Club-coach Michel Preud'homme vergelijkbaar met spelen tegen Standard.

  "Het is één van de klassieke zeer moeilijke verplaatsingen. Zulte Waregem heeft een uitstekende thuisreputatie. En als Club er over de vloer komt, willen ze zeker winnen. Misschien nu nog meer."

  "Als wij kunnen winnen, is dat sterk. Het wordt heel moeilijk. Minstens even moeilijk als tegen Standard. Vooral omdat de voorbereiding niet ideaal was." Dat heeft te maken met blessures, schorsingen en interlands.

  "Voor Mechele komt de match te vroeg", zegt Preud'homme. "Larsen revalideert, Vazquez sluit dinsdag bij de groep aan. Het is afwachten of Engels en Lestienne voldoende hersteld zijn van hun ongemakken, Duarte is pas vrijdagochtend teruggekeerd uit Costa Rica en Vadis is geschorst met een vijfde gele kaart."

  "Het is niet de eerste keer dat dit ons overkomt. Het spreekwoord zegt: "Een ongeluk komt nooit alleen." Maar we zullen wel zien hoe we dit oplossen. Ik kan er nog een nacht over slapen", klonk het vrijdag bij zijn traditionele persbabbel.

  "Moet ik reageren op teammanager"

  Preud'homme werd ook gevraagd om een reactie op de heisa rond de blessures van Lestienne, Mechele en Engels. Die haakten af voor een interland bij de beloften. Standard had daar vraagtekens bij. "Moet ik reageren op iets wat de teammanager van Standard heeft gezegd?", reageerde Preud'homme laconiek.

  "Kijk, we zullen er onze teammanager bijhalen." Waarna teammanager Dévy Rigaux kwam vertellen dat Club Brugge recht in zijn schoenen staat en het niets te verwijten valt.