• home
 • video
 • pas verschenen

  Oproep: "Veilig voetbal voor iedereen"

  Bengaals vuur hoort niet in een voetbalstadion. (archieffoto)

  De Pro League, de verzameling van sportjournalisten en de overkoepelende supportersfederatie vragen om "veilig voetbal voor iedereen", naar aanleiding van incidenten met onder andere Bengaals vuurwerk en voetzoekers.

  Directe aanleiding was het incident tijdens Club Brugge-Standard, waarbij een voetzoeker ontplofte in de nek van een fotografe. Die liep daarbij derdegraadsbrandwonden en gehoorschade op.

  "Omdat iedereen een wedstrijd in veilige omstandigheden moet kunnen bijwonen, komen wij met deze gezamenlijke verklaring", klinkt het bij de Pro League, Sportspress.be en Supportersfederatie Profclubs. "Acties die toeschouwers, perslui, spelers, bestuurslui, ... in gevaar brengen, horen niet in een stadion."

  "Wij vragen de supporters om elkaars veiligheid te garanderen en geweld en onverantwoorde risico's te vermijden", klinkt het bij de Supportersfederatie. Sportspress.be zegt: "Cameramensen, fotografen en journalisten moeten hun beroep in veilige omstandigheden kunnen uitoefenen."