• home
 • video
 • pas verschenen

  Antwerp neemt maatregelen na vuurwerkincident

  Antwerp: "Wij hopen op een nieuwe eenmaking tussen club en fans."

  Zaterdagavond liep de wedstrijd tussen Antwerp en Sint-Truiden uit de hand. Boze Antwerp-fans gooiden vuurwerk en kwamen nadien zelfs het veld op. De club pikt deze actie niet en heeft een aantal maatregelen genomen.

  Het Antwerp-bestuur zat maandagavond bijeen om het incident te bespreken. "We kregen heel wat steunbetuigingen en zijn het aan alle échte Antwerp-fans verplicht om kordate maatregelen te nemen", luidt het in een mededeling op de website.

  "Alle plegers, geïdentificeerd of nog niet, van eender welk vergrijp zijn niet langer welkom op de Bosuil. We beginnen jegens hen ook een procedure van burgerrechtelijke uitsluiting", meldt Antwerp.

  "De club stelt ook de 'Federatie van Antwerp Supporters' en de 'Antwerp Supporters Adviesraad' aansprakelijk voor alle geleden schade in het heden en de toekomst, en dit op alle vlakken. Beide organen worden ook in gebreke gesteld als organisator van de uit de hand gelopen protestactie."

  De club legt tot slot een klacht met burgerlijke partijstelling neer bij de onderzoeksrechter. "Wij roepen alle supporters die zaterdag hinder ondervonden hebben op om zich hier bij aan te sluiten."

  De club heeft ook nog een boodschap voor de supporters. "Antwerp erkent het protest van een klein gedeelte van de fans, maar weet dat niemand akkoord kan gaan met de manier waarop dat geuit werd. Onze club wil benadrukken dat er op financieel, structureel en infrastructureel vlak al enorme stappen vooruit gezet werden. Onze club is dus in de goede richting aan het evolueren."

  "Ook in de toekomst zullen de inspanningen ééndrachtig worden voortgezet om de club uit het dal te laten herrijzen, maar dat kan enkel met de positieve steun van haar ruggengraat, de supporters. Wij hopen dan ook dat deze vervelende avond een hernieuwde éénmaking kan voortbrengen tussen de club en haar fans."