• home
 • video
 • pas verschenen

  De Winterspelen van Sotsji zijn afgesloten

  De drie mascottes (haas, ijsbeer en sneeuwluipaard) wuiven de Spelen uit.

  Met een visueel indrukwekkende slotceremonie, die een magische reis door de rijke Russische culturele geschiedenis voorstelde, is een punt gezet achter de Olympische Winterspelen van Sotsji. "Dit waren de Spelen van de atleten", zei IOC-voorzitter Bach.

  Het spektakel nam de toeschouwers en kijkers mee op een magische reis door de immens rijke culturele geschiedenis van Rusland. Grote namen als Rachmaninov, Tsjajkovski, Poesjkin en Dostojevski konden niet ontbreken en hoogstandjes van ballet en circus brachten het publiek in vervoering.

  De atleten die tot het einde waren gebleven, mochten nog eens door het stadion paraderen, met Bart Swings als Belgische vaandeldrager, en de laatste medailles werden uitgereikt.

  Nadat IOC-voorzitter Thomas Bach de olympische vlag aan de burgemeester van Pyeongchang (waar de Winterspelen in 2018 plaatsvinden) had overhandigd, omschreef hij de Spelen van Sotsji als "de Spelen van de atleten".

  De olympische vlam werd gedoofd en een spetterend vuurwerk zette een punt achter de 22e Olympische Winterspelen, de duurste Olympische Spelen aller tijden.