• home
 • video
 • pas verschenen

  Mbokani: "Durf niet terug te keren naar Kiev"

  Dieumerci Mbokani in actie bij Dinamo Kiev.

  Ex-Anderlecht-spits Dieumerci Mbokani voetbalt nu in Oekraïne, bij Dinamo Kiev. Hij is onder de indruk van het geweld in Kiev, op 200 meter van zijn deur. De Congolese aanvaller durft momenteel niet terug te keren naar Kiev.

  "Ik ben nu nog in Brussel om te herstellen van een voetblessure. Om eerlijk te zijn: ik ben heel blij dat ik nog niet terug naar Kiev moet. Gelukkig was ik niet in Oekraïne toen het geweld losbarstte", vertelt Mbokani in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.

  "Mijn appartement is vlak bij het beruchte Onafhankelijkheidsplein. Als ik met mijn vrouw en mijn zoontjes in Kiev ben, wandel ik normaal gezien elke dag over dat plein. De doden vallen daar nu op 200 meter van mijn deur. Dat geeft toch een heel vreemd gevoel."

  "Mijn oudste zoon wordt straks vijf jaar, de jongste is nog geen jaar. Ik kan nu toch niet terug naar Kiev? Ik durf gewoon niet. Maar ik word volgende week vrijdag wel in Kiev verwacht om de groepstrainingen te hervatten."

  "Ik ben een prof en ik wil doen wat de club me vraagt, maar nu is het veel te gevaarlijk. Mijn manager overlegt met de club en we wachten af hoe de situatie evolueert. Hopelijk is het volgende week opnieuw kalm."