• home
 • video
 • pas verschenen

  Vansummeren zoekt zijn geluk bij Griek

  In het voorjaar wordt Vansummeren (archief) op het voorplan verwacht.

  Vassilis Anastopoulos is sinds kort de persoonlijke coach van Johan Vansummeren (Garmin). De Griek moet de winnaar van Parijs-Roubaix 2011 naar successen loodsen in de kasseiklassiekers. "Ik had ook naar Paul Van den Bosch kunnen gaan", zegt Vansummeren. "Maar die heeft al zoveel renners onder zijn hoede."

  Griekenland en de wielersport, het zou een flinterdun boekje zijn. Behalve dat het er voor de renners zalig vertoeven is wanneer het bij ons wintert, zien we niet meteen een verband tussen beide.

  Johan Vansummeren trekt de kaart van de vernieuwing en ging sinds kort in zee met de Griekse coach Vassilis Anastopoulos. "We zitten in het nieuwe wielrennen, waarin het tegenwoordig allemaal om vermogen draait", vertelt Vansummeren in Het Laatste Nieuws.

  "Zonder coach loop ik hopeloos achterop. Ik had ook naar Paul Van den Bosch kunnen gaan, maar die heeft al zoveel renners onder zijn hoede. Via internet heb ik trouwens twee keer per dag contact met Vassilis. Hij stuurt me een programma, waaraan ik me moet houden."

  Vansummeren kwam bij Anastopoulos terecht via zijn Garmin-ploegmaat Thomas Dekker, die sinds november 2012 onder de vleugels van de Griek zit. "Ik heb er vertouwen in, want hij heeft een goede kijk op de dingen. En als ik iets verkeerd doe, hoor ik het meteen. Dat zint me wel."

  "Een Griek als coach, ik zou het ook verdacht vinden"

  Vassilis Anastopoulos is geen nobele onbekende in het wielerlandschap. Als renner werd hij drie keer kampioen van zijn eigen land en nu is de ex-prof ploegleider bij het Griekse continentale wielerteam Tableware.

  "Waarschijnlijk klinkt het toch een beetje verdacht dat een grote renner als Vansummeren in zee gaat met een Griekse begeleider", geeft Anastopoulos grif toe.

  "In België zijn er misschien duizend wielerbegeleiders. Noem het toeval dat Dekker en Vansummeren bij mij zijn terechtgekomen. Maar ik zie het als een kwestie van geluk."