• home
 • video
 • pas verschenen

  Vertonghen en Chadli verliezen, Juventus wint wel

  Vertonghen beleefde geen gelukkige avond tegen Dnjepropetrovsk.

  Behalve Racing Genk en Anzji kwamen vanavond nog 30 andere ploegen in actie in de Europa League. Tottenham, met Vertonghen en Chadli aan de aftrap, verloor van Dnjepr Dnjepropetrovsk met 1-0. Invaller Dries Mertens kon Napoli niet aan een zege helpen tegen Swansea: 0-0.

  De wedstrijd tussen Dnjepr en Tottenham begon met een minuut stilte voor de slachtoffers van het straatprotest in Oekraïne en eindigde op 1-0 na een late penaltyfout van Jan Vertonghen.

  Nacer Chadli was helemaal op het einde nog dicht bij de gelijkmaker, maar hij was te verrast om af te werken. Beide landgenoten speelden de hele match. Moussa Dembele, de derde Belg bij Tottenham, kreeg rust en bleef in Londen.

  Juventus heeft Trabzonspor verslagen met 2-0. Na 17 minuten opende Osvaldo de score voor de thuisploeg. Pogba maakte er in de toegevoegde tijd 2-0 van met een geplaatst schot.

  Fiorentina staat met anderhalf been in de achtste finales na een 1-3-overwinning op het veld van Esbjerg. De Italianen scoorden via Matri, Ilicic en Aquilani.

  Tsjornomorets Odesa en Lyon kwamen niet verder dan een 0-0-gelijkspel. Odesa had de beste kansen, maar Bobko en Didenko misten ze voor de thuisploeg.

  Dinamo Kiev speelt thuiswedstrijd in Cyprus

  De wedstrijd tussen Dinamo Kiev (zonder Mbokani) en Valencia werd door de straatprotesten in Oekraïne op Cyprus gespeeld. Tien minuten voor het einde kopte Vargas de bezoekers aan de eerste paal op voorsprong. In de extra tijd moest Kiev-doelman Sjovkovski zich een tweede keer omdraaien toen een schot afweek op verdediger Vida.

  Benfica heeft na de wedstrijd op het veld van PAOK Saloniki de beste papieren voor de terugmatch. De Portugezen wonnen dankzij een doelpunt van Lima in de 60e minuut: 0-1. PAOK speelde zonder Maarten Martens, omdat die in deze Europa League voor nieuwjaar al voor AZ speelde.

  Soriano maakt heerlijk doelpunt tegen Ajax

  Ook AZ heeft een uitstekende zaak gedaan voor de terugwedstrijd. Op het veld van Slovan Liberec wonnen de Nederlanders met 0-1. In de 90e minuut duwde Viergevers een rebound van dichtbij binnen. Als Genk zich kwalificeert voor de achtste finales wordt de winnaar van het duel tussen AZ en Liberec de volgende tegenstander van de Limburgers.

  Voor een uitgebreid verslag van de wedstrijd tussen Swansea en Napoli, met invaller Dries Mertens, kan u hieronder in het overzicht klikken op de uitslag.

  Ajax beleefde een pijnlijke avond tegen Salzburg. De Amsterdammers verloren in eigen stadion met 0-3 na een doelpunt van Mané en twee doelpunten van Soriano. Het tweede doelpunt van Soriano was het mooiste van de hele Europa League-avond. Hij schoot de bal van aan de middenlijn over Ajax-doelman Cillessen. (Bekijk de beelden hieronder.)

  Porto gaf tegen Frankfurt een 2-0-voorsprong uit handen. Na een prachtig doelpunt van Quaresma en een intikker van Varela leek er nochtans niets aan de hand. Maar Frankfurt knokte zich met doelpunten van Joselu en Alex Sandro nog langszij. Bij Porto zat Steven Dufour niet in de selectie. Hij is geblesseerd.