• home
 • video
 • pas verschenen

  Deschacht: "Spelers hoopten op spelverdeler"

  Anderlecht zoekt nog steeds naar zijn beste vorm en dan is de trip van vrijdag naar het goed voetballende Lokeren misschien geen cadeau. "We moeten vooral de juiste mentaliteit tonen", zegt Olivier Deschacht. De linksachter vindt het ook jammer dat er geen spelverdeler bij kwam tijdens de winterstop.

  "De wedstrijd in Lokeren wordt heel belangrijk. Hopelijk is na zondag iedereen wakkergeschud. Ik geloof van wel. Het is nu aan ons om de fans vrijdag weer achter de ploeg te krijgen, met een mooie overwinning op Lokeren", zegt Olivier Deschacht in Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad.

  "Misschien is het wel in ons voordeel dat Lokeren een offensief ingestelde ploeg is, maar we moeten vooral de juiste mentaliteit tonen. We hebben twee keer op rij buitenshuis verloren, maar iedereen heeft er ontzettend veel zin in."

  "De spelers beseffen dat het voetbal beter moet. We vormen nog altijd een hechte groep en dat is ook de verdienste van John van den Brom. Wie een beetje prof is, zet zich vrijdag tegen Lokeren in voor de trainer."

  Ondanks de mindere prestaties deed Anderlecht niet veel op de transfermarkt. Enkel David Pollet werd weggeplukt bij Charleroi. "Om heel eerlijk te zijn: wij hadden echt wel gehoopt op een spelverdeler", zegt Deschacht.

  "Een type Hazard, dat hadden we nodig. Iemand die altijd beschikbaar is, de bal vraagt en het spel verdeelt. Het is niet anders. Nu vult Gillet die rol zo goed mogelijk in."

  Denken ze bij Anderlecht nog aan de titel? "Het is alvast leuk dat van de buitenwereld niemand er nog in gelooft. Voor het eerst in mijn periode bij Anderlecht zijn wij de underdog. Wij blijven er in elk geval in geloven. Als we winnen op Lokeren kunnen we gelanceerd zijn", denkt Deschacht.