• home
 • video
 • pas verschenen

  Courtois: "Tegen Milan gewoon spelen zoals in Spanje"

  Atletico Madrid is favoriet tegen Milan.

  In de heenronde van de achtste finales van de Champions League spelen Milan en Atletico Madrid woensdag tegen mekaar. Thuisploeg Milan start in San Siro als underdog, maar de Madrileense coach Diego Simeone is toch op zijn hoede. "Milan is altijd sterker in de Champions League dan in de Serie A, we moeten nederig blijven", zegt hij.

  Atletico vergaat het heel goed dit seizoen. De club van Thibaut Courtois en Toby Alderweireld staat mee aan de leiding in Spanje. Courtois kijkt vol vertrouwen naar de match van morgen. "We moeten gewoon spelen zoals we in de competitie doen, en dan komt het wel goed", zegt de doelman.

  De omstandigheden zullen volgens hem geen invloed op het resultaat hebben. "Ook in Spanje moeten we veel moeilijke verplaatsingen afwerken, dus we zijn niet geïntimideerd door San Siro."

  De Spaanse verdedigers zullen vooral wonderkind Mario Balotelli uit de match moeten houden. "Hoe ze dat moeten doen weet ik niet, dat is iets voor de coach", zegt Courtois.

  De Italianen hebben wel heel wat kopzorgen. Veel zelfvertrouwen hebben de Milanezen niet, want het loopt voor geen meter in de competitie. Verder kan coach Seedorf geen beroep doen op een aantal belangrijke spelers.

  Zo zijn Montolivo en Muntari geschorst en zijn El Sharaawy en Robinho geblesseerd. Seedorf beseft dat het niet gemakkelijk wordt. "Ik heb veel vertrouwen voor morgen, maar het zal moeilijk worden. We zullen een heel goede prestatie moeten neerzetten", zegt de Nederlander.

  Seedorf heeft al een plan klaar voor morgen. "Atletico is een heel sterke ploeg, maar elke ploeg heeft zijn zwaktes. Wij gaan die zwaktes maximaal proberen uit te buiten", besluit hij.

  Diego Simeone: "Fantastisch om terug te zijn"

  Diego Simeone keert morgen terug naar San Siro, de thuishaven van zowel Inter als Milan. Hij speelde hier veel matchen toen hij de kleuren van Inter verdedigde. "Het is fantastisch om terug te zijn. Ik heb hier altijd heel graag gespeeld. Het wordt morgen een heel mooie dag", besluit hij.

  Volg de match live met tekst woensdag vanaf 20.45