• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Weert: "Ik stel mezelf nog geen doelen"

  Kevin De Weert werkt ook op de stage van Omega Pharma-Quick Step hard aan zijn terugkeer, na zijn zware val in de Vuelta. "Dit is de eerste week waarin ik mijn fietsen opdrijf. Voorlopig fiets ik nog alleen, maar ik heb geen pijn meer."

  De Weert werd op 4 september, in de tijdrit van de Vuelta, door de wind opgeschept en hard tegen de grond gesmakt. Resultaat: een gebroken sleutelbeen, gebroken nekwervels en ribben en een gebroken scheenbeen. "Hij had verlamd kunnen zijn", zei kinesist Lieven Maesschalck.

  Nu, ruim vier maanden later, zit De Weert eindelijk weer op zijn fiets. "Tot nu heb ik vooral met de fysio gewerkt, vier uur per dag", vertelde De Weert aan Sporza in Calpe. "Fietsen, dat kwam pas op het tweede plan. Ik héb gefietst, maar niet zo veel."

  "Dit is de eerste week dat ik mijn fietsen probeer op te drijven. Ik ga wel nog alleen op pad. Ik heb geen pijn meer. Nu komt het er vooral op aan aan mijn conditie te werken en het krachtverschil weg te werken."

  Wat is zijn planning? "Ik wacht eerst af hoe ik op deze eerste week op de fiets reageer. Tot hiertoe gaat het goed. Ik hoop, en dat is ook de voorspelling van de dokters, dat ik half maart weer kan koersen."

  Stelt hij zichzelf al doelen voor dit seizoen? "Nee, dat is te ver vooruit gekeken. Deze stage halen was mijn eerste doel. Mijn tweede doel is mee naar Mallorca gaan en daar weer met de groep trainen. En als dat goed gaat, kan ik beginnen te denken aan het opstellen van een wedstrijdprogramma."

  "De Tour blijft mijn droomwedstrijd"

  Als hij er, in zijn wildste dromen, toch een wedstrijd mag uitpikken, welke zou dat dan zijn? "Het is geen geheim dat de Tour mijn droomwedstrijd is", zegt De Weert.

  "We gaan dit jaar uiteraard voor zeges met Cavendish en in de Giro en de Vuelta met Uran. Maar ik kan moeilijk inschatten of ik tegen dan al in topvorm zal zijn. Een blessure zoals deze heb ik nog niet gehad. Maar ik wil zo rap mogelijk weer op een hoog niveau rijden."