• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgische bobslee door mindere tweede run zevende

  Willemsen en Mariën waren na de eerste run vierde.

  0 / 0

  Willemsen en Mariën waren na de eerste run vierde.

  Elfje Willemsen en Hanna Mariën zijn in de wereldbekermanche van St Moritz zevende geworden. Na een uitstekende eerste run waren de Belgian Bullets vierde, maar met een mindere tweede afdaling op de legendarische baan zakten ze nog drie plaatsen.

  Dat Willemsen en Mariën niet de beste start hebben, is algemeen bekend, en dat was nu niet anders. Maar door de uitstekende stuurmanskunsten van Willemsen en remkwaliteiten van Mariën finishten de Belgian Bullets in de eerste run in 1'08"63.

  Met die tijd stonden ze op een voorlopige vierde plaats, 21 honderdste seconde achter leiders Meyer en Mayer uit Zwitserland en 1 honderdste seconde voor twee bobsleeën.

  De tweede run verliep iets minder vlot. Eén keer tikte de Belgische bob vlak achter een bocht op een recht stuk de rand aan. In tijd waren ze "maar" 9 honderdste seconde trager dan in hun eerste run, maar de tegenstand deed het beter.

  Willemsen en Mariën zakten nog drie plaatsen, maar een zevende plaats in een wereldbeker is nog altijd bijzonder knap. Hun beste resultaat zetten ze vorige week neer in Winterberg, toen werden ze zesde.