• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Andy Schleck: "Moet beter tijdrijden en klimmen"

  Andy en Fränk Schleck bij de voorstelling van het Trek-team.

  De nieuwe Trek-ploeg kan in 2014 weer rekenen op beide broers Schleck. De twee kijken hongerig uit naar het wegseizoen. Ook neoprof Jasper Stuvven wil zich tonen.

  Na een annus horribilis moet Andy Schleck bij Trek weer boven water komen. "Ik ben me daar echt van bewust", zegt de 28-jarige ronderenner.

  "Ik maal nu een pak meer kilometers op de tijdritfiets. Ik moet schaven aan die discipline, want het kan beter. Ook het klimmen moet in 2014 vooruitgaan."

  "Het voordeel is dat ik opnieuw mijn broer Fränk aan mijn zijde heb in de Tour. Dat geeft me een zeer goed gevoel. Het is nog lang en er kan nog veel gebeuren, maar het kransje favorieten voor de eindzege zal beperkt zijn en ik hoop daar bij te zijn."

  Broer Fränk: "Ik heb enorm veel honger"

  Fränk Schleck kijkt net als zijn jongere broer uit naar het nieuwe wegseizoen. "Ik ben klaar voor de dienst", zegt de 33-jarige Luxemburger.

  "Ik ben een tijdje out geweest door "omstandigheden" (een dopingschorsing, red), maar sta nu weer te popelen om te koersen. Ik hou nog steeds van de fiets. Dit is en blijft mijn passie. De honger is immens groot."

  "Ik begin aan mijn seizoen in de Tour Down Under. Daar leggen we de basis voor wat moet volgen. Een tweede hoogtepunt moet de Ronde van Frankrijk worden. Daarna zien we wel."

  Stuyven: "Elke kans grijpen"

  Trek heeft met Jasper Stuyven ook een Belgische neoprof in de gelederen. Onze 21-jarige landgenoot kan niet wachten om aan z'n nieuwe avontuur te beginnen.

  "De omschakeling naar dit team is wel heel groot. Ik deelde tijdens de teambuilding de kamer met Cancellara. Ik was toch een beetje zenuwachtig. Maar hij stelde me direct gerust."

  "Ik moet dit jaar geen eisen stellen, daarvoor ben ik nog te jong en te nieuw. Ik ga doen wat er van mij gevraagd wordt, maar ga me ook niet wegstoppen. Elke kans die zich voordoet, zal ik grijpen."