• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van den Brom: "Lukaku zou beter zwijgen"

  Van den Brom (r) met assistent-coach Besnik Hasi in Abu Dhabi.

  Anderlecht-trainer John van den Brom heeft de kritische uitspraken van Jordan Lukaku en Fernando Canesin, die aan Oostende uitgeleend worden, ook gelezen. De Nederlander schrok zich een hoedje.

  Het Laatste Nieuws publiceerde gisteren een interview met Lukaku en Canesin, waarin de twee spelers zich niet voor het eerst kritisch uitspraken over hun broodheer.

  Lukaku zei onder meer dat Anderlecht hem "als een baksteen had laten vallen" zodra zijn broer Romelu de club had verlaten. "Ik heb er niets meer te zoeken", zegt de verdediger.

  Canesin (foto) had het dan weer over de toekomst van Van den Brom en het gerucht dat die na het seizoen zou vertrekken, zelfs als Anderlecht kampioen wordt. "Voor mij zou dat niet slecht zijn, want een eerlijke kans heb ik nooit gekregen."

  De uitspraken van de twee zijn van Oostendes Spaanse stageoord tot in Abu Dhabi geraakt, waar Anderlecht op stage is. Coach Van den Brom kon er niet mee lachen.

  "Ik was zeer verbaasd over die uitspraken", zegt Van den Brom in La Dernière Heure. "Ik heb daar maar één ding op te zeggen: Lukaku en Canesin zouden beter zwijgen."