• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wickmayer: "Ik neem al vijf dagen antibiotica"

  Wickmayer begon ziekjes aan het nieuwe seizoen.

  Het jaar is zwakjes begonnen voor Yanina Wickmayer. Fysiek dan, want ze is ziek 2014 ingestapt. Morgen speelt ze in de achtste finales van het toernooi in Hobart.

  Op 31 december verloor Wickmayer in de eerste ronde van het toernooi van Auckland van de Tsjechische kwalificatiespeelster Kristyna Pliskova. Een dag later werd ze ziek wakker.

  "Ik had al een voorgevoel toen ik de dag van de wedstrijd opeens veel minder energie had dan de andere dagen", schrijft ze in haar blog voor Sport/Voetbalmagazine.

  "Heel graag had ik jullie veel boeiende verhaaltjes verteld, maar ik vrees dat een weekje ziek zijn niet veel spannends inhoudt. Ik ben nu al vijf dagen antibiotica aan het nemen en alle grootmoeders middeltjes aan het uitproberen."

  Deze week neemt Wickmayer deel aan het toernooi in Hobart, op het Australische eiland Tasmanië. In de eerste ronde won ze door opgave van haar opponente Laura Robson, die de eerste set had gewonnen.

  "Gisteren heb ik toch de moed gevonden om de baan op te gaan en langer door te bijten dan mijn tegenstander. Na een dagje rust hoop ik morgen weer wat meer energie te hebben om te spelen. Allemaal duimen dus."

  Wickmayer live op sporza.be

  In de achtste finales speelt Wickmayer tegen de Spaanse Garbine Muguruza. Op papier is er niet veel verschil tussen de twee want met haar 58e plaats op de wereldranglijst staat Muguruza maar drie plaatsjes hoger dan Wickmayer.

  U kunt de wedstrijd morgenochtend live bekijken op sporza.be, dankzij het YouTube-kanaal van WTA-Hobart. Wickmayer komt niet voor 7u in actie. Kirsten Flipkens speelt morgen ook in de achtste finales, maar haar wedstrijd is 's nachts (Belgische tijd) al.