• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Maarten Martens speelt vanaf juli voor PAOK Saloniki

  Martens kwam PAOK dit seizoen tegen in de Europa League.

  PAOK Saloniki heeft aangekondigd dat het na dit seizoen in zee gaat met Maarten Martens. De 29-jarige Belg verlaat na acht seizoenen de Nederlandse competitie, waar hij het mooie weer maakte bij AZ. Met de club uit Alkmaar werd Martens in 2009 kampioen en vorig jaar veroverde hij de beker.

  Vorige week raakte al bekend dat Martens zijn contract met AZ niet zou verlengen en dat hij klaar was voor een avontuur buiten de Nederlandse landsgrenzen.

  Lang heeft Martens dus niet gewacht op een nieuwe werkgever, want gisteravond heeft PAOK Saloniki op zijn website bekendgemaakt dat het Martens transfervrij overneemt van AZ en Martens een contract van twee seizoenen voorschotelt.

  “Er is wel vaker interesse van clubs geweest, maar PAOK werd op een gegeven moment heel concreet”, zegt Martens. “Tijdens de feestdagen heb ik gekeken of het een interessante optie is."

  "Het is een ambitieuze club met een Nederlandse trainer. Ze hebben grote plannen om de Griekse topclubs naar de kroon te steken. Ik kon wachten, maar ik had een goed gevoel bij PAOK en ben heel blij met deze overgang."

  "Bij AZ heb ik alles meegemaakt: de landstitel, de beker, de Johan Cruijff Schaal, maar ook mindere tijden. Een heel stuk van mijn leven ligt bij AZ en in Alkmaar. Je kan wel zeggen dat ik hier volwassen ben geworden. Mijn jaren hier zal ik nooit vergeten.”

  Martens was tegenstander van PAOK

  Bij PAOK kan Martens met enkele clubleden Nederlands spreken. Zo is Huub Stevens er trainer en zal ook Hedwiges Maduro er zijn kunstjes gaan vertonen. Maduro, een middenvelder, stond te boek als toptalent in zijn Ajax-periode, maar deemsterde wat weg bij Valencia en Sevilla. Verder speelt Dimitris Salpingidis er. De vlotscorende 70-voudige Griekse international is een icoon van de club.

  Dat Martens uitgerekend naar PAOK verhuist, is geen toeval. Met AZ speelde hij de afgelopen maanden twee keer tegen de Grieken in de groepsfase van de Europa League. AZ eindigde als groepswinnaar met evenveel punten als PAOK, waardoor beide teams Europees overwinteren.