• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dubbele uitschakeling zal tot afslanking leiden bij Standard

  Standard werd woensdag uit de beker gewipt door Cercle Brugge.

  Na de uitschakeling van Standard in de Europa League kondigde Standard-trainer Guy Luzon al aan af te stappen van zijn veelbesproken rotatiesysteem. Nu Standard ook niet meer meedoet in de beker, liet technisch directeur Jean-François de Sart weten dat de kern zal worden afgeslankt.

  Na dertig officiële wedstrijden blijft er voor Standard nog maar één doel over en dat is de competitie. "De frisheid van de spelers zal vanaf nu geen probleem meer vormen. Voortaan zal het sterkste elftal elke week spelen", zegt Luzon in Het Nieuwsblad.

  Dat lijkt slecht nieuws voor een aantal spelers die de afgelopen dertig wedstrijden nog af en toe hun kans kregen, zoals Reza Ghoochannejhad.

  Met het oog op het WK wil de speler van Iran graag meer spelen, maar voorlopig moest hij het bij Standard stellen met een basisplaats.

  Ook doelman Yohann Thuram liet al verstaan dat hij niet naar Standard is gekomen om op de bank te zitten. "Ik wacht de volgende transferperiode af om weer nummer één te worden. Bij Standard of elders."

  Dudu Biton, Astrit Ajdarevic en Anthony Moris speelden nog geen minuut in de competitie. "Zij mogen naar een andere club uitkijken", liet de Sart al weten. Ook Alessandro Iandoli behoort tot die categorie.

  En dan zijn er nog de spelers van wie het contract afloopt. Daniël Opare en Mujangi Bia hebben nog een contract tot het einde van dit seizoen. Het contract van Paul-José Mpoku en Kanu loopt af in 2015. Beiden gingen voorlopig nog niet in op het voorstel om hun contract open te breken.