• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wilmots voor de loting: "Geen reden om nerveus te zijn"

  Wilmots: "Vanaf de achtste finales is alles mogelijk."

  Marc Wilmots is in Brazilië voor de WK-loting van morgen. Bij Sporza radio blikt de Belgische bondscoach vooruit: "Na de loting kan de echte voorbereiding beginnen", zegt Wilmots, die op het etentje met de bondscoaches met Luiz Felipe Scolari herinneringen ophaalde aan het WK van 2002.

  "Ik heb eerlijk gezegd geen favoriete groep", zegt Wilmots over de loting. "Ik zie ook geen enkele reden om nerveus te zijn. Al is het wel spannend. Morgen weten we eindelijk tegen wie we gaan spelen, dan kan de echte voorbereiding beginnen."

  "De tegenstrever is op dit moment niet zo belangrijk, wel hoe we ons op de beste manier kunnen voorbereiden. Het wordt vooral belangrijk om te weten in welke groep we spelen en in welke steden we aan de bak moeten", herhaalt de bondscoach zijn woorden van eerder deze week.

  "Het wordt zaak onze spelers zo fris mogelijk aan de start van het toernooi te krijgen en hen goed voor te bereiden op de omstandigheden. Daar is een gepersonaliseerd programma en de goede infrastructuur voor nodig. Het is niet eenvoudig om de juiste plaats te vinden hier. Ik heb al zeker 15 hotels bezocht, maar er ontbreekt telkens wel iets."

  Gisteren was er een etentje met de bondscoaches, die allemaal in Costa do Sauipe zijn voor de loting. "Dat vond ik wel gezellig", zegt Wilmots. "Iedereen wacht op de loting om zijn voorbereiding op punt te stellen."

  "Ik merk wel dat het respect voor België gestegen is bij de tegenstanders. Hoe lang is het niet geleden dat België in pot 1 zat? Ze hebben schrik van ons, ja. Wij zijn collectief dan ook veel sterker geworden."

  Op het laatste WK waar de Belgen aanwezig waren, scoorde Marc Wilmots in de achtste finales tegen Brazilië. Jammer genoeg werd die goal toen afgekeurd. "Maar Scolari (de Braziliaanse bondscoach van toen én nu) is me nog niet vergeten. Hij heeft me veel succes gewenst."

  "Tegen Brazilië spelen zou een feest voor het voetbal zijn. Maar zo ver zijn we nog niet. Eerst moeten we de eerste ronde overleven. Vanaf de achtste finale is wel alles mogelijk. Alles."