• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Keersmaecker: "Anderen houden rekening met ons"

  De Keersmaecker: "We willen het contract van Wilmots voor het WK verlengen."

  Bondsvoorzitter François De Keersmaecker maakt zich net als Marc Wilmots in Costa do Sauipe op voor de WK-loting van morgen. "Ik hoop dat we landen als Engeland of Italië vermijden", zegt De Keersmaecker aan Sporza radio.

  "De WK-koorts begint inderdaad te stijgen. Straks weten we tegen wie en vooral waar we zullen spelen. Er liggen verschillende scenario's op tafel", zegt De Keersmaecker, die doelt op de keuze van hotel in Brazilië, die de bond nog moet maken.

  "Na de loting kunnen we definitieve beslissingen nemen. Volgens de specialisten kan het in het noorden verschrikkelijk warm zijn. Dat zou dus niet in ons voordeel zijn."

  Sportief dan: waar hoopt De Keersmaecker op? "Er zijn natuurlijk geen simpele tegenstanders op een WK, maar uit de Europese pot zou ik toch graag landen als Engeland en Italië vermijden."

  "Kroatië of Bosnië zou beter zijn. Als we verder gaan op het WK, zullen we de grote landen toch nog tegenkomen, maar dat moet niet meteen in de eerste ronde."

  België wordt door andere bondscoaches, zoals Joachim Löw en Fabio Capello, tot de outsiders gerekend. "Je voelt bij de andere landen dat ze rekening houden met ons. Bij Nederlands bondscoach Van Gaal merkte ik op dat hij het niet erg zou vinden om bij ons te belanden al kan hij dat ook om te lachen gezegd hebben."

  "Ik heb Van Gaal er nog eens aan herinnerd dat hij zelf bondscoach van België had kunnen zijn," lacht de bondsvoorzitter, die enkele jaren geleden aan de Nederlander dacht als opvolger van bondscoach René Vandereycken. "Maar veel commentaar gaf hij niet."

  "Contract van Wilmots nog voor WK verlengen"

  Het contract van Marc Wilmots loopt nu nog tot en met de WK-eindronde, maar de bond wil ook daarna nog met hem als bondscoach voort. "Het is de bedoeling om het contract van Marc Wilmots nog voor het WK te verlengen", zegt De Keersmaecker.

  "Dan zitten we tijdens het WK niet met die mogelijke onrust. Onafhankelijk van het resultaat moeten we voor het toernooi al weten hoe het erna verder moet. Dat is een opdracht voor de komende periode."

  Wilmots had na de kwalificatie voor Brazilië zelf al gezegd dat hij voor januari niet over een contractverlenging wou praten. Maar voor de start van het WK, dat moet dus wel lukken.