• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zuid-Korea en India verdwijnen van F1-kalender

  In Zuid-Korea waren dit jaar niet alle zitjes gevuld.

  De Formule 1-karavaan strijkt volgend jaar niet meer neer in Zuid-Korea en India. New Jersey en Mexico haalden de kalender ook niet, Oostenrijk en Rusland komen erbij. Zo staan er in 2014 net als dit jaar 19 races op de kalender.

  Op de voorlopige kalender die de Internationale Automobielfederatie FIA in september had gepubliceerd, waren Zuid-Korea, Mexico en New Jersey nog van de partij, al was dat toen al met een vraagteken.

  Op de definitieve kalender zijn die drie weggevallen, samen met India. Oostenrijk keert na een afwezigheid van een tiental jaren terug en Rusland organiseert voor het eerst een GP in Sotsji, gaststad van de Olympische Winterspelen.

  New Jersey (kleine foto) zou normaal gezien dit jaar al zijn debuut maken, maar werd door financiële perikelen een jaartje opgeschoven. Die financiële problemen zijn nog altijd niet van de baan.

  Voor Mexico, dat na 22 jaar zou terugkeren, zijn er te veel twijfels over het circuit, dat verre van klaar is. En Zuid-Korea, een van de GP's met het minst aantal toeschouwers, heeft grote verliezen geleden. India valt ook weg, maar de organisatoren hebben hun hoop al uitgedrukt dat ze er in 2015 weer bij zijn.

  Grote Prijs van België op 24 augustus

  Het seizoen begint ook in 2014 in Melbourne met de Grote Prijs van Australië en blijft daarna voor nog drie GP's in Azië. Op 11 mei wordt er verhuisd naar Europa. Daar blijft de F1-karavaan tot de GP van Italië op 7 september, maar op 8 juni wordt er even een overstap naar Canada gemaakt.

  De GP van België, in Francorchamps, staat geprogrammeerd op 24 augustus. Na Europa gaat het via Singapore en Japan naar Rusland en de VS. Het einde verandert: Brazilië en Abu Dhabi wisselen van plaats, zodat het seizoen in 2014 niet meer in Zuid-Amerika, maar in het Midden-Oosten eindigt.