• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ronaldo: "Heb plaatsje voor Gouden Bal in museum"

  Op 15 januari weten we wie de Gouden Bal wint.

  Op 13 januari wordt de Gouden Bal uitgereikt, de prijs voor beste voetballer van het jaar. Franck Ribéry liet eerder al verstaan dat hij een plaats gereserveerd heeft voor de trofee en nu doet ook Cristiano Ronaldo dat. De Portugees heeft er een plaatsje voor vrijgemaakt in z'n eigen museum.

  Op 15 december wordt in Funchal, op het eiland Madeira, een museum geopend dat volledig opgedragen is aan Cristiano Ronaldo. De Portugese superster zal zelf aanwezig zijn op de opening. In het museum zullen onder meer truitjes, trofeeën, foto's en voetballen te bewonderen zijn.

  De collectie zal sowieso al indrukwekkend zijn, maar Ronaldo wil die graag nog wat opsmukken. "Ik heb al een plaatsje voorzien in mijn museum voor de Gouden Bal." Ronaldo is een van de favorieten voor de trofee, die hij in 2008 al eens won.

  De Portugees is overigens niet de enige kanshebber die al plaats heeft gemaakt voor de Gouden Bal. Eerder liet Franck Ribéry al verstaan dat de trofee bij de haard zal staan. Zlatan Ibrahimovic gaf dan weer mee dat hij "de beste is, met of zonder Gouden Bal".