• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Luzon: "Ik stop met mijn rotatiesysteem"

  Luzon: "De frisheid van mijn spelers zal geen probleem meer vormen."

  Vanavond kruisen Cercle Brugge en Standard de degens in de beker van België. Na een ijzersterke competitiestart begon de motor van Standard te sputteren, met de uitschakeling in de Europa League als dieptepunt. Coach Guy Luzon kwam onder vuur te liggen door z'n rotatiesysteem, maar daar maakt hij nu zelf komaf mee.

  Guy Luzon oogste heel wat lof met zijn sterk competitiebegin bij Standard. Maar toen het minder liep, nam de kritiek op de Israëliër fel toe, vooral omdat hij vasthield aan z'n rotatiesysteem. Luzon wisselde z'n basiselftal voortdurend, maar dat lijkt nu verleden tijd.

  "Ik hield vast aan het rotatiesysteem omdat we in drie competities (de Jupiler Pro League, beker van België en Europa League) actief waren", stelt Luzon in Gazet van Antwerpen.

  "Door de uitschakeling in de Europa League is het nu ook tijd om te stoppen met roteren. Voortaan zal het sterkste elftal elke week spelen. Tegen Cercle Brugge (vanavond in de beker) verschijnt de typeploeg aan de aftrap. Enkel in de laatste Europese match tegen Elfsborg zullen enkele jongens met weinig speelminuten starten."

  "We hebben in de competitie goed geboerd met het rotatiesysteem. We zijn tot dusver voor 80 procent geslaagd. We hebben misschien wel de meeste wedstrijden gespeeld van alle teams in Europa. Maar we staan toch mooi aan de leiding met de beste verdediging van het land."

  "De frisheid van de spelers zal voortaan geen probleem meer vormen. Ik zal nu in de competitie en de beker voor het sterkst mogelijke elftal kiezen."

  "Beker komt niet op de tweede plaats"

  In de Jupiler Pro League peuzelde Standard met gemak Cercle Brugge op: 0-5 werd het op speeldag 9. "Maar Cercle is veel sterker geworden. We zullen hen met respect behandelen", zegt Luzon.

  "De beker is even belangrijk als de competitie. Je zult mij niet horen zeggen dat we de beker op de tweede plaats zetten."