• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Armstrong ziet duel met Ironman McCormack zitten

  Armstrong stortte zich na zijn wielercarrière op het triatlon.

  Komt er een rechtstreeks duel tussen tweevoudig Ironman-winnaar Chris McCormack en Lance Armstrong? De Australische triatlon-grootheid heeft Armstrong uitgedaagd en de gevallen Tour-held wil de handschoen graag opnemen.

  Enkele dagen geleden verscheen een nieuwe editie van Triathlete Magazine, met onder meer een interview met Chris McCormack. De 39-jarige Australiër is een grootheid in het triatlon, in 2007 en 2010 won hij de Ironman van Hawaï.

  In het interview ging het onder meer over Lance Armstrong. "Hij heeft heel verkeerde dingen gedaan", zegt McCormack (foto) over het dopingverleden van de Amerikaanse ex-wielrenner. "Maar als atleet heeft hij ook fantastische prestaties geleverd."

  "Hij is nog altijd een competitiebeest en zulke mensen zijn voor mij een inspiratiebron. Armstrong is een intrigerende persoonlijkheid en ik zou me heel graag met hem meten. En als we maar met zijn tweeën zijn, dan is het zo. Twee oude mannen tegen elkaar."

  Armstrong, 42 intussen, ziet zo'n duel wel zitten. Via Twitter stuurde hij McCormack een antwoord: "Hey Macca, als je het meent, bel me dan eens." McCormacks antwoord via Twitter liet niet lang op zich wachten: "Heb je nog altijd je oude nummer? Stuur me een privébericht."

  Armstrong stortte zich na zijn wielercarrière op het triatlon, maar mag sinds zijn dopingbekentenis en -schorsing niet meer aan officiële wedstrijden deelnemen.