• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mitrovic: "Voel me ontzettend goed in België"

  Mitrovic bevrijdt Anderlecht met een late goal tegen Cercle.

  Aleksandar Mitrovic verloste Anderlecht zondag tegen Cercle Brugge. Met zijn doelpunt in de slotfase schonk hij zijn ploeg een driepunter, maar reageerde hij ook op de kritiek van de voorbije weken, onder meer van zijn coach. "Al had hij wel gelijk", geeft de Serviër toe. "Maar ik maak er mij niet druk om."

  Aleksandar Mitrovic stond net geen maand droog toen hij de 2-1 tegen Cercle Brugge scoorde. "Die goal was een pak van mijn hart", zegt hij in de kranten. "Het woog op mij dat ik zo lang niet heb kunnen scoren. Dit was mijn mooiste goal bij Anderlecht en hopelijk ben ik nu vertrokken."

  Mitrovic kreeg de jongste weken heel wat kritiek te slikken, onder meer van Anderlecht-coach John van den Brom en van de supporters. "De coach had gelijk dat hij niet tevreden was."

  "Waar die mindere prestaties dan aan liggen? Ik heb geen echte verklaring voor mijn falen. Al heeft het overlijden van mijn grootvader, met wie ik een nauwe band had, me zwaar geraakt."

  "Ik ben ook wel moe. Bij Anderlecht speel ik drie matchen in zeven dagen, dat was bij Partizan Belgrado (z'n vorige club, red) niet altijd het geval. Ik pik dat ritme nu pas op. Het spel in België gaat ook sneller dan in Servië. Ik heb tijd nodig om me te integreren."

  "Ik speel graag onder druk"

  De verwachtingen over Mitrovic waren bijzonder hoog. Met een prijskaartje van vijf miljoen euro is hij de duurste inkomende transfer aller tijden bij Anderlecht.

  "Het bestuur en de staf hebben geoordeeld dat ik zoveel waard ben. Ik ben hen daar dankbaar voor en dat geeft me vertrouwen."

  "Ik houd er trouwens van om onder druk te voetballen. Ik wist dat mijn prestaties met het vergrootglas bekeken zouden worden. Dat is niet erg, want ik maak me niet druk om kritiek. Ik kijk ook enkel naar de foto's in de kranten, want ik spreek geen Nederlands."

  "Op dit moment voel ik me ontzettend goed in België. Maar ik kan nog veel vooruitgang boeken, dat is zeker."