• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lokeren wil eenheid bewaren na "middenvinger"

  Taravel toonde na de nederlaag in Bergen zijn middenvinger aan de fans.

  De nederlaag in Bergen is hard aangekomen in Lokeren. Harbaoui liep boos weg na zijn vervanging, Taravel toonde zijn middenvinger aan de eigen fans. Lokeren betreurt het gedrag van zijn Franse verdediger. "Dit had niet mogen gebeuren. Het gedrag zal intern op een passende manier afgehandeld worden", luidt het in een mededeling op de clubwebsite. Jérémy Taravel betoont intussen zijn spijt op Twitter.

  De 1-0 is de eerste zege van Bergen dit seizoen. "De nederlaag van zaterdag kwam onverwacht en ongelegen. De hoog oplopende emoties achteraf bewijzen dat niemand vrede kan nemen met dit resultaat."

  "Het komt er nu vooral op aan de eenheid te bewaren. Binnen de spelersgroep, maar ook in de relatie met de supporters. Net op het moment dat beide groepen elkaar meer dan ooit nodig hebben, heeft er zich een incident voorgedaan dat niet had mogen gebeuren", verwijst het persbericht naar de middenvinger van Taravel.

  "Een speler dient te allen tijde respect te hebben voor de fans, ook als die hun ongenoegen laten blijken over wat ze te zien krijgen. Een speler moet altijd zijn "cool" bewaren. Zijn gedrag zal intern op een passende manier worden afgehandeld."

  "Spelers en achterban moeten een front vormen. Wederzijds respect is daarbij vanzelfsprekend. Van de fans mag redelijkerwijze verwacht worden dat ze de elf op het veld steunen. Zich keren tegen één of meerdere spelers heeft een averechts effect. Anderzijds moeten spelers ook begrijpen dat ze hun persoonlijke frustraties niet op de fans mogen uitwerken. Verborgen agenda's zullen niet via deze weg worden gerealiseerd."

  Lokeren heeft daags na de match in Bergen al de nodige actie ondernomen: "Coach Peter Maes en technisch directeur Willy Reynders wezen de spelers op hun plichten."

  Taravel: "Excuses aan supporters en club"

  Taravel besefte meteen na de nederlaag in Bergen dat hij over de schreef was gegaan en hij excuseerde zich daags nadien uitgebreid via Twitter.

  "Ik zou me graag verontschuldigen bij de supporters en de club voor wat er na de match gebeurd is. Ik heb als enige doel elke match te winnen. Door mijn karakter en winnaarsmentaliteit raak ik soms gefrustreerd, wanneer we verliezen."

  "Ik stond op geen enkel moment stil bij de gevolgen van mijn gebaar en had zeker niet de intentie om hiermee iemand te kwetsen. Ik wil enkel dat we in de toekomst kunnen voortdoen met het behalen van goeie resultaten. Allemaal samen: de club, de supporters en de hele ploeg."