• home
 • video
 • pas verschenen

  Chadli na terugkeer in de basis: "Ik kom nog wat adem tekort"

  Chadli (l) maakt een bevredigende terugkeer.

  Met Jan Vertonghen, Moussa Dembele en Nacer Chadli kwamen zondag drie Belgen aan de aftrap in de 2-2 van Tottenham tegen Manchester United. Een journalist van Het Nieuwsblad woonde de wedstrijd bij en noteerde enthousiaste reacties van onze landgenoten.

  Vertonghen is een vaste waarde in de start-11 van Tottenham en ook Dembele moppert niet. Voor Chadli liggen de kaarten anders. Door fysieke ongemakken heeft hij dit seizoen veel kostbare tijd verloren.

  Maar gisteren was het dus zover: Chadli kreeg een basisplaats en bedankte met een vooral defensief goeie prestatie.

  "Ik ben tevreden over m'n match, ik kom alleen nog wat adem tekort om altijd mee naar voren te trekken. Het is normaal dat ik in mijn eerste competitiematch in maanden nog geen 100% haal", zegt hij.

  "In het begin van het seizoen had ik een blessure aan mijn adductoren en toen ik daarvan hersteld was, raakte ik geblesseerd aan mijn hamstrings."

  "Ik ben blij dat ik nu 87 minuten mocht spelen. Dat was niet evident, omdat ik donderdag nog in de Europa League gespeeld had."

  "Nacer is geen alibi-verdediger"

  Moussa Dembele speelde voor het eerst in bijna twee maanden nog eens een volledige wedstrijd voor Tottenham. "Dat het net tegen United was, maakt het nog beter", zegt de middenvelder. "Ik heb complimenten gekregen van de trainer. Hij geeft die wellicht aan iedereen, maar ik mag toch tevreden zijn. Ik wil altijd maar belangrijker worden voor het team en dat ging vandaag goed."

  Dembele brak ook een lans voor Chadli. "Voor ons was het teleurstellend dat Nacer er niet bij was, maar tegen United werkte hij meteen een goeie match af. Ik ben heel tevreden voor hem."

  Ook Jan Vertonghen is opgetogen. "Ik geniet ervan met Nacer voor mij te spelen. Ik kan met hem praten en hij is ongelofelijk taakbewust. Er zijn veel spelers die alibi verdedigen, maar hun maats uiteindelijk in de shit laten. Gelukkig zijn die er bij ons niet en Nacer is zo zeker niet. In Engeland wordt daar echt op gelet."