• home
 • video
 • pas verschenen

  Nadal houdt Federer uit finale

  Nadal won voor het eerst op een hard court-ondergrond van Federer.

  Rafael Nadal heeft zich als eerste geplaatst voor de finale van de Masters in Londen. De Spaanse nummer een van de wereld versloeg Roger Federer in twee sets. Voor Nadal is het nog maar de tweede keer dat hij de finale van de Masters speelt.

  De eerste set was spannend. Federer speelde agressief tennis en kon rekenen op een goeie opslag. Maar Nadal weerstond vrij makkelijk en was op de beslissende momenten constanter.

  Bij een 5-5 stand in set 1, ging de Spanjaard door de opslag van Federer en verloor daarna op zijn eigen opslag geen enkel punt meer. Federer leek mentaal aangeslagen door het setverlies en Nadal stoomde in set 2 door naar 6-3 winst. 

  Voor Nadal is het de 22e keer in 32 wedstrijden dat hij wint van Federer. Het was wel pas de eerste keer dat de Spanjaard kon winnen op een hard court-ondergrond. 

  "De kans krijgen om een titel te winnen die ik nog nooit won, is de perfecte manier om een van de beste seizoenen uit mijn carrière af te sluiten", zei Nadal na de wedstrijd op de court.