Ga naar de inhoud

Club Brugge vraagt licentie voor keeperstrainer (41)

 vr 18 oktober 2013 17:14
Ricardo Lopez is sinds eind juni aan de slag bij Club Brugge.
Club Brugge heeft een opvallende speler aan z'n selectie toegevoegd. Het heeft een spelerslicentie aangevraagd voor Ricardo Lopez, de 41-jarige keeperstrainer bij blauw-zwart. Lopez moet het blessureleed van Sven Dhoest opvangen. Mémé Tchité van zijn kant blijft voorlopig met de beloften trainen.

Eind augustus werd derde doelman Sven Dhoest geopereerd aan zijn rechterknie. Hij is nog aan het revalideren en nu ook reservedoelman Kujovic niet volledig fit is, heeft Club Brugge beslist om een licentie aan te vragen voor z'n keeperstrainer, de 41-jarige Ricardo Lopez.

"Ricardo Lopez was tot voor zes maanden nog actief bij Osasuna. Hij is dus zeker nog niet versleten en toonde dat ook op training", zegt coach Michel Preud'homme.

"We hebben uit voorzorg een spelerslicentie aangevraagd, aangezien Dhoest revalideert en Kujovic niet helemaal fit is."

Mémé Tchité moet voorlopig nog altijd met de beloften meetrainen. Her en der werd geopperd dat Tchité, op een zijspoor bij Club, van Preud'homme een nieuwe kans zou krijgen, maar zover is het dus nog niet.

"De betrokken partijen voerden al goede gesprekken, maar de knoop is nog niet doorgehakt. Dat zal dit weekend of uiterlijk begin volgende week wel het geval zijn", zegt Preud'homme.