• home
 • video
 • pas verschenen

  Bergen is enige eersteklasser die sneuvelt

  Westerlo schakelt Bergen uit na strafschoppen.

  15 van de 16 eersteklassers stoten door naar de 1/8e finales van de beker. Enkel Bergen ging eruit in de 1/16e finales, het verloor na penalty's bij Westerlo. Anderlecht en Standard haalden uit tegen tweedeklassers, Club Brugge scoorde maar één keer op Oudenaarde, leider in derde klasse A. Lokeren en Zulte Waregem hadden ook geen overschot. Bekerhouder Genk zette een scheve situatie na de rust recht.

  Anderlecht heeft de kater van Club Brugge doorgespoeld in de beker. Eupen, de nummer vier uit tweede klasse, was het kind van de rekening: 7-0. En daarmee mocht Eupen nog tevreden zijn.

  Bekerhouder Genk had meer moeite met een andere tweedeklasser: Tubeke kwam 0-1 voor. Bij de rust liet invaller Camus de boel draaien bij Genk: Vossen (pen), Ojo en nog eens Vossen zorgden voor 3-1.

  Van de andere eersteklassers haalden ook Standard, AA Gent, KV Oostende, Waasland-Beveren, KV Mechelen en Cercle Brugge flink uit.

  Standard gaf WS Brussels (II) geen enkele kans: 4-0. Bij AA Gent vlotte het nog niet echt, Oosterzonen (III) ging pas laat diep door de knieën: 4-0. Oostende vloerde derdeklasser Aat met 5-1, Depoitre nam er twee voor zijn rekening. Aat viel nog met zijn tienen. Waasland-Beveren won met dezelfde score bij tweedeklasser Roeselare, met twee stuks van Veselinovic.

  KV Mechelen kwam maar moeizaam op gang tegen Boussu Dour (II), maar liep na de koffie toch nog ver uit: 1-5. Diabang was twee keer trefzeker. Cercle Brugge speelde matig bij vierdeklasser Wolvertem en verloor Wils met rood op slag van rust, maar met zijn tienen scoorde het nog drie keer: 0-3.

  Lierse kruipt door oog van de naald

  De andere eersteklassers hadden veel meer moeite. Lokeren zag enkel Maric scoren bij Geel (II): 0-1.

  Zulte Waregem zette een 1-0-achterstand bij derdeklasser Hamme maar net recht: 1-2. Lierse redde het maar nipt bij Lommel United. Pas in de 82e minuut maakte Watt de 2-2, Ghaly maakte er nog 2-3 van.

  OHL scoorde pas na de rust bij Wezet (II): 0-2. Santini bevrijdde Kortrijk bij vierdeklasser Overijse: 0-1. En Kebano maakte de enige voor Charleroi tegen vierdeklasser Westhoek: 1-0. Ook in Oudenaarde-Club Brugge werd het maar 0-1, met dank aan Jørgensen.

  Dat maakt dat Bergen de enige eersteklasser is die zich niet kwalificeert. Arbitman wiste in Westerlo nog wel de 1-0 uit van Cools. Na 120 minuten moesten penalty's beslissen. Sapina miste de laatste penalty: 4-3. Voor Bergen is het de zoveelste opdoffer in korte tijd. In de competitie staat het laatste en van de week kreeg trainer Enzo Scifo al de rekening gepresenteerd voor de slechte resultaten.