• home
 • video
 • pas verschenen

  Monfort vervangt de zieke Meersman op het WK

  Gianni Meersman

  Na Dries Devenyns heeft ook Gianni Meersman moeten afzeggen voor het WK wielrennen van zondag in Firenze. Bondscoach Carlo Bomans roept een "gemotiveerde" Maxime Monfort op als vervanger.

  Gianni Meerman werd vorig weekend ziek. Hij is geveld door buikgriep en kan niet anders dan te passen voor het WK.

  Meersman was een belangrijke pion in het Belgische plan. Bondscoach Carlo Bomans moest daardoor al voor de twee keer, na het eerdere verstek van Devenyns, op zoek naar een vervanger.

  Bomans haalt Maxime Monfort bij de selectie en doet het verhaal bij Sporza. "Zaterdag tijdens de GP Impanis voelde Gianni Meersman zich al niet goed. Zondag kreeg hij last van buikgriep. En dat is alleen maar erger geworden."

  "Ik heb meteen contact opgenomen met Maxime Monfort. Ik heb hem gevraagd of hij nog gemotiveerd was. Maxime liet me weten dat hij nog erg graag het WK wil rijden. Dat hij aanvankelijk ontgoocheld was, kan ik goed begrijpen. Ik kan maar zeven renners selecteren."

  "Meersman moest zo lang mogelijk standhouden in de finale. Zo iemand hebben we niet meer. Van Monfort verwacht ik dat hij, net zoals Serge Pauwels, onze toppers ondersteunt en in het begin van de wedstrijd meespringt in een ontsnapping." 

  Monfort: "100 procent voor de ploeg"

  Gisteren reageerde Monfort nog erg ontgoocheld toen Bomans Serge Pauwels opriep als vervanger van Dries Devenyns. "Niet eens benaderd voor een eventuele vervanging van Devenyns, check", klonk het bitter op Twitter. Nu heeft Monfort toch zijn ticket voor Firenze beet.

  "Deze WK-selectie had ik helemaal niet meer verwacht", reageert invaller Monfort. "Ik was erg ontgoocheld toen ik er niet bij was, maar nu rijd ik het WK wel. Dat is het belangrijkste."

  "Ik heb er zeker nog zin in. De afgelopen dagen heb ik nog hard getraind. Ik heb een goed gevoel op de fiets en zal mijn rol kunnen spelen op het WK. Persoonlijke ambities heb ik niet. Ik rijd in Firenze 100 procent voor de ploeg en voor onze kopman Philippe Gilbert."

  "Met Carlo Bomans heb ik zeker geen probleem. Het afgelopen jaar hebben we vaak gepraat, meer dan vroeger", begraaft Monfort snel een mogelijk relletje.

  De Belgische WK-selectie

  • Jan Bakelants
  • Philippe Gilbert
  • Björn Leukemans
  • Maxime Monfort
  • Serge Pauwels
  • Greg Van Avermaet
  • Johan Vansummeren

  Reserven: Ben Hermans en Jürgen Roelandts