• home
 • video
 • pas verschenen

  De Gendt: "Heb zin in het WK tijdrijden"

  De Gendt verwacht een top 20-plek woensdag.

  Thomas De Gendt komt woensdag aan de start van de tijdrit bij de elite. Hij is niet echt onder de indruk van het parcours en laat zich niet betrappen op boude uitspraken.

  Thomas De Gendt is nog niet te vermoeid voor het WK. "Ik ben eigenlijk nog vrij fris, al is het een lang seizoen geweest", blikt hij vooruit.

  "Op een WK moet je vooral veel zin hebben en dat heb ik. Het parcours is wel saai, het wordt vechten tegen concentratieverlies op de lange stukken."

  "Nog een geluk dat er af en toe een rotonde bij is, anders was het tientallen kilometers aan een stuk rechtdoor. Het wordt een hele tijd vechten tegen jezelf."

  "Mijn vormpeil is wel minder dan in 2012, maar mijn tijdritten in 2013 waren vrij goed. De top 20 zal wel mogelijk zijn. De Gendt heeft een strijdplan. "Ik zal een beetje terughoudend moeten starten en niet meteen tegen 100% de bochten en de eerste klim aanpakken, anders kom je op het einde jezelf tegen."

  "Moet ik stoppen en ander werk zoeken"

  Thomas De Gendt heeft nog geen ploeg voor volgend jaar. Spelen die zorgen hem parten? "Aan mijn toekomst zal ik in de tijdrit alvast niet denken, anders kom ik niet vooruit."

  "Of ik al iets weet over een ploeg voor 2014? Er is nog altijd niks concreets. Het is vechten voor een plekje, zeker nu Euskaltel ook stopt." De Gendt durft er niet aan te denken, maar besluit als volgt: "Als er geen enkele ploeg komt, zal ik moeten stoppen en ander werk moeten zoeken."

  Svein Tuft past na ploegentijdrit

  Zondag behaalde Svein Tuft nog zilver met Orica-GreenEdge in de ploegentijdrit, maar voor de individuele tijdrit past de Canadees.

  "Al sinds de Tour loop ik op de toppen van mijn tenen en zondag heb ik echt alles gegeven", verwijst Tuft naar de ploegentijdrit. "Fysiek en mentaal kan ik niet opbrengen wat nodig is om zo'n inspanning van meer dan een uur te leveren."

  Tuft, die als enige Canadees aan de start zou staan in de individuele tijdrit, wordt niet vervangen.