• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho: "Mitrovic? Wordt een topspits"

  Mitrovic scoorde de gelijkmaker tegen Kroatië.

  Gisteren heeft Anderlecht-spits Aleksandar Mitrovic de Rode Duivels een handje geholpen. Hij scoorde tegen Kroatië en smeerde hen zo puntenverlies aan. Chelsea-coach José Mourinho zat in de tribune en was onder de indruk van Mitrovic.

  Opluchting in minuut 66 gisteren, toen Anderlecht-aanvaller Mitrovic de Serviërs langszij bracht. De wedstrijd tegen Kroatië eindigde op 1-1, meteen ook een prima resultaat voor de Rode Duivels.

  Chelsea-coach José Mourinho was een opvallende toeschouwer in het stadion. Na de wedstrijd was hij vol lof over Mitrovic. "Hij was de beste op het veld", zegt Mourinho.

  "Hij slaagde erin om de bal goed bij te houden en dat was de sleutel. Die jongen heeft alles om een Europese topspits te worden. Anderlecht heeft een erg goeie zaak gedaan."

  Mitrovic reageerde na de match kort bij Het Nieuwsblad. Hij was niet helemaal tevreden. "Ik had drie keer moeten scoren. Ik stuur België toch naar het WK en ben blij voor mijn Belgische vrienden."

  Dinsdag is Mitrovic er door een schorsing niet bij tegen Wales. "Misschien keer ik zelfs vroeger terug naar Anderlecht."