• home
 • video
 • pas verschenen

  Controleur volgt Hinault tot aan de schoolpoort

  Sébastien Hinault koerst dit jaar voor IAM Cycling.

  Wat een renner lijden kan. Sébastien Hinault bracht dinsdagochtend zijn zoontje naar school. De twee waren echter niet alleen. Ze werden begeleid door een dopingcontroleur van de internationale wielerunie UCI.

  De controleur bood zich iets voor 8 uur aan bij Hinault, waarna de Fransman een urinestaal afleverde. Bij het sluiten van een van de flesjes liep het echter mis en dus moest de 39-jarige renner van IAM opnieuw plassen. Dat lukte niet.

  Volgens het reglement mocht de controleur niet wijken van de zijde van de renner. Hij liep mee naar school. "Gelukkig had de controleur begrip voor de situatie want hij was zelf vader van drie kinderen", zegt Hinault.

  Twee koffies en een halve liter water hielpen Hinault aan een nieuw staal.