• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Anders spelen zonder Hazard"

  Wilmots neemt Hazard even bij zich.

  De Rode Duivels hebben woensdag een laatste keer getraind voor hun vertrek naar Schotland, waar ze vrijdag een WK-kwalificatiematch spelen. Zakaria Bakkali doet niet mee, Eden Hazard is hoopvol. "Als Hazard de match niet haalt, heb ik enkele mogelijkheden", zegt bondscoach Marc Wilmots.

  Bakkali (foto) sukkelt nog met een lichte liesblessure. De 17-jarige flankaanvaller trainde woensdag twee keer individueel met kinesist Lieven Maesschalk.

  "We gaan geen onnodige risico's nemen", hakte bondscoach Marc Wilmots de knoop door.

  De overige Duivels trainden wel, al was dat niet zonder pijn. Defour verliet het veld met ijs om zijn pols. Chadli (lies), Hazard (achillespees) en Vertonghen (enkel) trainden met de rem op. "Ik ben niet 100% fit, maar ik leef op goede hoop voor de wedstrijd tegen Schotland", zegt Hazard.

  "In het begin van de training voelde ik pijn, maar geleidelijk aan ging het beter. En ik heb nog wat tijd om te herstellen voor vrijdag. Ik heb nog nooit met een inspuiting gespeeld, maar als het moet ga ik ervoor. Dat moet ik wel eerst bespreken met de staf."

  "Schotland wordt een belangrijke match, des te meer omdat Servië en Kroatië op hetzelfde moment tegen elkaar spelen."

  Wilmots: "Ik beslis niet voor vrijdagochtend"

  Marc Wilmots wacht nog even af hoe de (lichte) blessures van Chadli, Hazard en Vertonghen evolueren. "Ik neem geen enkele definitieve beslissing voor vrijdagochtend", zegt de bondscoach.

  "In Schotland moeten we allemaal voor de volle 100% klaar zijn. De frisheid en de vorm van de dag zullen doorslaggevend zijn. Als Hazard de match niet haalt, heb ik enkele mogelijkheden. Ik kan van systeem veranderen of een andere speler op zijn positie zetten."

  "Ik verwacht dat Schotland op de tegenaanval speculeert, maar ik pas me niet aan. Ik wil hoog en offensief spelen."