• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Oostende heet Franck Berrier welkom

  Berrier showt bij Oostende zijn nieuwe shirt.

  Franck Berrier verlaat Zulte Waregem. De Fransman verhuist tot het einde van het seizoen op uitleenbasis naar Oostende, dat ook een aankoopoptie bedong. Berrier scoorde zondag nog de winning goal voor Zulte Waregem tegen Anderlecht.

  Sinds Marc Coucke 10 dagen geleden de touwtjes bij KV Oostende in handen heeft genomen, heeft de kustploeg zich nog gevoelig versterkt.

  Na Anderlecht-huurlingen Jordan Lukaku en Fernando Canesin en de komst van Wilmet wist KVO nu ook nog Franck Berrier te strikken.

  Op een begenadigde dag strooit de 30-jarige Fransman kwistig met voorzetten en intelligente passes. Dat leverde hem in 2010 na een eerste glorieperiode bij Zulte Waregem een transfer naar Standard op. Mede door een blessure haalde hij in Luik nooit meer dat niveau.

  Ook in zijn tweede passage bij Zulte Waregem was Berrier lang een dragende kracht, maar Hazard nam daar de rol van belangrijkste pion op het middenveld over.

  Berrier nam gisteren op gepaste wijze afscheid van Zulte Waregem. Hij scoorde als invaller de winning goal in de 4-3 tegen Anderlecht.